Zoals de vorige jaren waren we regelmatig in Frankrijk, maar ook in Duitsland ( Speläogruppe Letmathe ). Sommigen waren weerom in Wales (met TRT, Antwerpen). Enkelen bleven actief binnen WSV en VVS-jongeren.

Nog steeds hebben we half augustus samen met KSL ( Klim en Speleo Lommel ) een (verlengd) weekend in de carrière van Villers-le-Gambon (foto hiervan gebruikt als achtergrond van website, carrière vanaf 2022 mogelijk definitief gesloten – Natura2000 ), waar we onze touwtechnieken kunnen verbeteren en ’s avonds in alle rust eten, drinken, … Vanaf 2006 waren er meerdere jaren ook speleo’s van het duitse Letmathe aanwezig.

speleo sko koekelberg

In één van de kelders van de basiliek van Koekelberg heeft speleoclub Redan een vast touwenparcours uitgehangen en daar kan elke speleo gaan oefenen. Om de 3 of 4 jaar wordt dit parcours uitgebreid op de zolders en aan de buitenkant van de basiliek, zo ‘n 2000 meter touw, speleorally genoemd. Sinds 2002 gaan sommigen van onze club hun kennis van touwtechnieken hier uitproberen, de laatste keren, in 2009 en 2012 met 4 leden, in 2014 waren waren we met 2, in 2018 met 5 (incl.  bergstijgers). Enkelen zijn even te zien op de website van Speleo Redan (en op TV bxl)

Vroeger gingen sommigen  rond 1 november mee met de VVS-interclub. Ondertussen gaan we al meer dan 10 jaar mee met een interclubje met Myotis (club is gestopt eind 2013) en Speleo Kempen e.a. en doen we af en toe een via-ferrata. Meestal in Frankrijk, 2 maal in Slovenië. In 2014 beklommen 4 leden, na een jaartje trainen, met succes de Mont Blanc.