Ingang Laide Fosse met equipeerder.

Na 3 maanden nog eens een grot kunnen meedoen, de Laide Fosse, met ervaren en minder-ervaren ratten van TRT. Toch weer kunnen constateren dat langere inactiviteit in touwgrotten (en touwtechnieken) bij minder-ervarenen kan leiden tot kritieke beginnersfouten zoals b.v. fout op touw zetten van afdaler en toch al beginnen afdalen. Gelukkig door iemand op tijd gezien. Maar zo’n fouten zien we ook tijdens Brevet A-opleidingen, daar zijn evenwel begeleiders steeds aandachtig in de buurt. Zelf de smalle put naar helemaal beneden niet meegedaan, ondertussen wel met een andere speleo de zijgangen verkend om het warm te houden. Nadien wat terug en de afdaling aan het einde van de traversée gedaan, maar niet ver na afdaling gestopt. Sommige passages (ressauts) zouden voor sommigen te moeilijk zijn. Op de terugweg zijn sommigen ook nog afgedaald in de rivierbedding. Omkleden in volle zon, nadien naar Han-sur-Lesse voor drank en eten. Voor enkelen begon nadien al meteen hun vakantiereis.,

Laide Fosse .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.