Ingang Trou de l' Eglise, iemand is de ingangsput aan 't equiperen, de anderen wachten 2019 - foto Bart

Gisteren deze grot gedaan. Na het omleiden van het water van het riviertje dat door het ingangsluik stroomde, de grot in gekropen. Eerst de grot even verkennen richting Réseau du cemitière, nadien klassiek via de Galerie des Bruxellois. Dan mijn grot-collega de alternatieve weg richting uitgang laten verkennen tot aan de Pas de la Mort en terug, dan klassiek verder langs de mooie, immense “Les Orgues” en “La Cathédrale”, dan verder de rivier volgen. Mijn grotcompagnon heeft zich via een versmalling even in de “Galerie du Babydoll” gewrongen en terug, vandaaruit verder boven waterniveau richting einde van de grot gekropen. Terugweg tot “Les Orgues” via dezelfde weg als bij de heentocht, vanaf daar via waterige cascades, de “Pas de la Mort” en touw naar buiten. Gelukkig was de omleiding van het water van het riviertje nog intact, dus zonder kletsnat te worden konden we ook naar buiten. Tocht is vlot verlopen. Na een Rochefort … in het café in Lustin, vlot naar huis. Ondertussen voel ik wel dat ik (eindelijk, Corona!) nog eens een grot gedaan heb, nogal logisch met al die bewegingen die we in het dagelijkse leven niet doen.

Trou de l’ Eglise

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.