Bericht op facebook: Groeve Villers-le-Gambon tijdelijk? gesloten voor speleo-oefeningen, via-ferrata, klimmen. UBS in onderhandeling.

Clubactiviteiten voorbije en volgende maanden:

Za 11  dec 2021 Trou de l’ Eglise: verslagje
Ma 27 juni 2022 Touwtechnieken in basiliek van Koekelberg : Er waren vooral speleo’s, duikers en anderen rond TRT.  Goed bezig geweest. 
Wo 24 aug 2022  Trou de l’Eglise : Eerste keer grotten dit jaar met de club!. Is vlot verlopen. Het weinig stromend water in de cascades en beneden had wel een enig-onaangenaam geurtje.
8 of  9 okt 2022 o.v. Trou d’Haquin, met touwen. 

Andere activiteiten:

02-03 apr 2022VVS-jongeren WE in vervanging van buitenlands speleokamp in Franrijk: 2 begeleiders en 4 jongeren hebben op zaterdag het klassieke gedeelte van de Chawresse tot aan de Puits Boubou gedaan. Vlot verlopen. De andere groep heeft die dag de Beaumont/Four-à-chaux gedaan.
19-20 maa 2022 23-24 apr 2022VVS-jongeren WE op het speleoparcours in het fort van Barchon, voor elke speleo dan toegankelijk. Bij prachtig weer is het ganse gebeuren voor de jongeren en hun begeleiders vlot verlopen.
10-11 sept 2022Start Brevet A : Een 20-tal zullen de volledige opleiding volgens bij de WSV, de rest bij de jongeren of doen alleen het herhalings-en het examenweekend. In totaal een 31.
16 -18 sept 2022Speleologische dagen: De Galerie Lafarques gedaan: een mooie grote zaal en dan in gangetjes in een blokinstorting gekropen, is nog in exploratie. Begeleid door de ontdekkers, die ons nog meer mogelijke grotingangen in de omgeving en een kleiner grotje hebben laten zien.
24 – 25 sept 2022JongerenWE: Het is op zaterdag de doorsteek Chawresse-Veronica geworden. 2 begeleiders en 3 jongeren. Niet zo simpel, maar samen is het gelukt.

Contact:
Voorzitter:   S Peeters
Secretaris:   B Beets (Paal Beringen)
Webmaster: F Vervoort (Hulshout)

Links:
Oude website SKO

KSL – Klim en Speleo Lommel (blog)
VVS – Verbond van Vlaamse Speleologen
Speleo Kempen ( Agenda )
Bergstijgers Kempen

Contactformulier.