Bericht op facebook: Groeve Villers-le-Gambon tijdelijk? gesloten voor speleo-oefeningen, via-ferrata, klimmen. UBS in onderhandeling.

Clubactiviteiten voorbije en volgende maanden:

Wo 24 aug 2022  Trou de l’Eglise : Eerste keer grotten dit jaar met de club!. Is vlot verlopen. Het weinig stromend water in de cascades en beneden had wel een enig-onaangenaam geurtje.
Za 8 okt 2022 Trou d’Haquin, met touwen. 4 clubleden in de grot, een record aantal dit jaar. De 2 boveningangen (o.a. Triton) werden geëquipeerd, via Trompette dan naar de rest van de grot. Geen schaapsgat, wel via alternatieve gang naar calcietbrug en verder via de Paradis terug. Desequiperen en drink in omgeving (café in Lustin weer gesloten!)
Zo 6 nov 2022 Chawresse  La grotte du four à chaux – Abîme de Beaumont : Ook weer goed verlopen. Tegen dat het serieus begon te regenen zaten we al bij een Rochefort-8 in Esneux.
Ma 9 jan 2023 Koekelberg 19u30 – 22u30 :  enkele kandidaat-Brevet-A ‘ers waren ook duchtig aan ’t oefenen.
Di 10 jan 2023 Clubvergadering Tesslo : ’t was lang geleden dat we sommigen nog eens gezien hadden.
Za 25 feb 2023 Grotten met BSK: Zeer vlot verlopen. Ondertussen ook iemand  de Chauveau gezocht en gevonden.
Za 11 maa 2023 Chawresse: Succesvol tot aan de Puits de l’espoir geraakt. Voor verslaggever niet zo simpel en met de hulp van de anderen in de versmalling iets voor de Chem. SCS (V-vormige doorgang) mee doorgeraakt en later terug. Wel veel gedrup in de grot, waardoor iedereen bij buitenkomen nogal (door)nat was. Het is nu aan de anderen om later eens de rondgang te doen? De weg tot de puits de l’espoir is gekend, de rest moet voor de jongere garde zonder problemen te doen zijn.
Za 1 apr 2023 Beron Ry (te veel water?)  Beaumont: De grottocht is vlot verlopen, de versmalling in ’t begin was moeilijk , maar iedereen is mee gekund. Commentaar: “goe gewroet“.
Ma 03 apr 2023 Clubvergadering in Tesslo
28 apr – 02 mei 2023 Grotten, via-ferrata, … in de Doubs: 3 grotten, wandelen, via ferrata. O.a. Gouffre de la Légarde, tot helemaal beneden. 
Za 13 mei 2023 Gallerie de Sources: uitgesteld tot ???
Zo 14 mei 2023 Touwen … nazien
Zo 21 mei 2021 Gallerie de Source: Beetje zoeken! en vlot verlopen, ook in de versmallingen. Nadien een onvermijdelijke Rochef8.

Andere activiteiten:

23 okt 2022Zondag 23 Oktober 2022, 16:00 Speleo-cafée: Na grotten in de Trou Alexander met Speleo Kempen naar Vilvoorde. Het was er gezellig, maar niet zoveel volk.
26-27 nov 20223de Weekend Brevet A : in Eglise en Abîmes de Lesves: Eerste dag mee in Eglise. Is toch moeilijk om kleinere touwstellingen te maken om gemakkelijk opleiding te geven/krijgen. De Carrière van V-le-G zou ideaal geweest zijn, zeker met die mooie weer. Maar ja, afgesloten voor de natuur.
Za 14 jan 2023VVS 2.0 dag // Nieuwjaarsgrot TRT (grotte d’Eprave) : grottocht en pannekoeken, … vlot verlopen.
zo 22 jan 2023 VVS Speleo-Café : Vooral anciens en wat later enkelen die van het Brevet-A herhalingsweekend aan de RAC kwamen. Gezellig.
21-22 jan 2023Brevet A – herhalingsweekend: Za 21 jan: Gelukkig bij start wat zon, nadien was het frisser maar toch goed te doen voor cursisten en lesgevers. Interessante eerste herhalingdag van enkele touwtechnieken/stellingen.
Za 28 jan 2023 VVS-jongeren in de “tour de Roton”, Farciennes (zondag 29 jan: alleen voor begeleiders en nieuwe begeleiders in spe): in de koude toren is alles goed verlopen. Nog slagen in het Brevet-A examen en er zijn enkele jonge begeleiders voor de jongeren bij. Aanvulling: alle jongeren zijn geslaagd. (11-12 febr)
Za 04 febr 2023Oefenen met de kandidaat-Brevet-A’ers in een oude watertoren in Oostende. Recent geopend en nu de gelegenheid, ook voor lesgevers, om eens kennis te maken met de speleo-equipering in deze verwarmde! en propere toren. Veel mogelijkheden. Er is door de vele aanwezige cursisten serieus geoefend. (Maar een kleine km van het station van Oostende verwijderd.)
11 – 12 feb 2023Examenweekend Brevet A (Tour de Roton en Haquin): De deelnemers aan dit brevet-A-weekend hebben het zeer goed gedaan en zijn allen geslaagd. Is natuurlijk ook plezant voor de lesgevers. Deze groep heeft er serieus voor geoefend, zelf oefendagen georganiseerd met talrijke deelnemers. Ja, oefenen geeft kennis en zelfvertrouwen en dat heeft tot succes geleid, ook voor wie men het niet had verwacht.
04 – 05 maa 2023Jongerenweekend: sfeerbeelden ’s avonds op facebook.
22-23 apr 2023Jongerenweekend Parcours technique spéléo de Barchon
1 -2 juli 2023Senzeilles
25-27 aug 22Rally Spéléo Basilique Koekelberg: inschrijvingen zijn geopend. Speleoclub Redan.

Contact:
Voorzitter:   S Peeters
Secretaris:   B Beets (Paal Beringen)
Webmaster: F Vervoort (Hulshout)

Links:
Oude website SKO

KSL – Klim en Speleo Lommel (blog)
VVS – Verbond van Vlaamse Speleologen
Speleo Kempen ( Agenda )
Bergstijgers Kempen

Contactformulier.