Clubactiviteiten voorbije en volgende maanden:

Za 12 juni 2021 Nou Maulin : eerste grot na  Covid-lockdows, … en dat is goed verlopen, alhoewel onze herstart al  begon zonder vergeten  persoonlijk materiaal (o.a. onderpak) en  al vlug met verlichting-problemen en een onderingang met te veel water (voor altijd?), en dan maar via boveningang en de derde in-/uitgang. Moreel gesteund door enkelen uit Lommel, bij start en ook erna, op het terras.
Za 06 juli 2021 Haquin, met enkele jonge klimmers van de Bergstijgers/Natuurvrienden. Het hangslot was niet open te krijgen. De sleutel er in steken ging wel, openen van slot dus niet en de sleutel er terug uitkrijgen lukte na een tijdje met hard trekken. Ook een andere groep kreeg de poort niet open. Uiteindelijk bleek dat het hangslot de  poort niet afsloot, het is wellicht defect of bevuild. Met hard duwen is de poort opengeraakt.  Het slot van de 2de ingang kregen we  wel open en gesloten met onze nieuwe sleutel.
Za 17 juli 2021 Ronsombeux   uitgesteld wegens wateroverlast in Wallonië
Za 24 juli 2021

St-Anne: zeer moeilijk bereikbaar (tunnels in Luik dicht, Tilff  is een grote puinhoop) . Haquin: het zal via de nieuw ontstane ingang zijn, de oude zit potdicht met boomstronken, … ; de bedding van de rivier zit nu op  de hoogte van de bovenkant van de vroegere ingang, de rivier ligt aan de buitenkant een meter hoger. Sommige wegen naar Lustin zijn afgesloten (Do -Za 22 -24 juli…?):
Trouwens, de ingang van de Eglise zit ook dicht met stukjes hout en  grint. Dat zou niet de eerste keer zijn, want buiten ligt er al een hoop grint van een vorige keer. Dus een stevig schupke en  een stevige kom/emmer om dat er uit te halen  (30 cm of meer) en om water naast deksel te laten lopen (nu  geen water)
Grottocht in Haquin is prima verlopen. Omwille van voorspelde regenval (geen regen gehad) 2de ingang geëquipeerd. Na het blokkenfront kwamen we in een maagdelijk nieuwe grot, overal cm’s of dm’s kleiafzetting. Onze tocht door de grot kan gemakkelijk  gevolgd worden in bijna gans de grot.

14-15 aug 2021 Clubweekend Villers-le-Gambon     KSL SKO SK … : Ook dit is, spijtig genoeg,  weer voorbij. In een aangenaam weer,  de aanwezigheid van enkele beginners (toekomstige leden?) en het bezoek van enkele ex-speleo’s/ex-weekend-deelnemers van vervlogen tijden? en boreling  zijn we 2 dagen actief bezig geweest. Mede door wat te veel water in de carrière beneden zijn iets moeilijkere stellingen niet of pas op zondag opgebouwd geworden. Voor het niet-speleo-gedeelte hadden we natuurlijk weer iemand die ons van voldoende energie en drank voorzag. Leuk was het bekijken van de activiteit van sportievelingen  op een slackline, hoog boven de carrière. 
11 sept 2021 Lucienne.  Via ingang Lucienne naar Salle de la Cigogne, even gaan kijken naar het begin van de lagere verbinding naar andere uitgang ; dan naar beneden naar Pas-de-la-Mort en Cascades. Aan sifon aldaar naar omhoog,  zo in gang richting Le Tube, welke we via de  Galerie des Macaronis hebben bereikt.  Van nabij  Le Tube terug, ophalen van achtergelaten touw nabij Pas-de-la-mort!, via  de Salle des Français  en  via ondergang (begin met 2 plassen) en o.a . Le Laminoir? even naar ladder nabij andere ingang gaan kijken en dan  via  de  binnengekomen ingang naar buiten. Tijdens zoektochtjes hier en daar toch wel wat nieuw  (voor ons toch) gedaan/gezien.  Een sportieve activiteit/inspanning!

Andere activiteiten: 

Zo 23 mei 2021VVS – Jongerenactiviteit – kayak Lesse : foto’s
Zo 11 jul 2021TRT: Abïme de Lesve: Te veel volk, dan maar naar de Haquin. Via 2de ingang en trompette om wat touwwerk te hebben voor opfrissen/beginners. Defect nieuw slot hoofdingang is nog niet vervangen.
07 aug 2021TRT:  Trou des Charrues: ’t is ook weer voorbij. De ondergrondse carrière is mooi opgerommeld.

Contact:
Voorzitter:   S Peeters
Secretaris:   B Beets (Paal Beringen)
Webmaster: F Vervoort (Hulshout)

Links:
Oude website SKO

KSL – Klim en Speleo Lommel (blog)
VVS – Verbond van Vlaamse Speleologen
Speleo Kempen ( Agenda )
Bergstijgers Kempen