Bericht op facebook: Groeve Villers-le-Gambon tijdelijk? gesloten voor speleo-oefeningen, via-ferrata, klimmen. UBS in onderhandeling.

Clubactiviteiten voorbije en volgende maanden:

Za 11 maa 2023 Chawresse: Succesvol tot aan de Puits de l’espoir geraakt. Voor verslaggever niet zo simpel en met de hulp van de anderen in de versmalling iets voor de Chem. SCS (V-vormige doorgang) mee doorgeraakt en later terug. Wel veel gedrup in de grot, waardoor iedereen bij buitenkomen nogal (door)nat was. Het is nu aan de anderen om later eens de rondgang te doen? De weg tot de puits de l’espoir is gekend, de rest moet voor de jongere garde zonder problemen te doen zijn.
Za 1 apr 2023 Beron Ry (te veel water?)  Beaumont: De grottocht is vlot verlopen, de versmalling in ’t begin was moeilijk , maar iedereen is mee gekund. Commentaar: “goe gewroet“.
Ma 03 apr 23 Clubvergadering in Tesslo
28 apr – 02 mei 2023 Grotten, via-ferrata, … in de Doubs: 3 grotten, wandelen, via ferrata. O.a. Gouffre de la Légarde, tot helemaal beneden. 
Zo 14 mei 2023 Touwen … nazien
Zo 21 mei 2023 Gallerie de Source: Beetje zoeken! en vlot verlopen, ook in de versmallingen. Nadien een onvermijdelijke Rochef8.
25-27 aug 2023

Ralley Spéléo Basilique Koekelberg: 
Speleoclub Redan : 2 clubleden hebben meegedaan

Za 07 okt 2023

Laide Fosse: vlot verlopen, niet tot helemaal beneden. En dan ne Rochef8 in Han.

Za 21 okt 2023

Ronsombeux: Wel wat  versmallingen en een riskantere spleet, vlot verlopen. Op 3 plaatsen touwen gebruikt. Tot beneden. Nadien naar het lokale ‘Café de la Poste” voor onze R8...

28 okt – 04 nov 23

Kempen Interclub – Hérault-Montagne Noir: 5 dagen grotmogelijkheden, via-ferrata’s, wandelen. En het weer viel meestal mee. Prima verlopen.

Za 25 nov 23

Nou Maulin: Eigenlijk vlot verlopen. In de ‘Fromage de Gruyere’ afgeweken van het gepijlde traject; werd voor sommigen te smal. Zakken achtergelaten nabij een geel pijltje. Via gepijlde traject naar boven. Het vinden van de achtergelaten zakken heeft wel wat geduurd. Achteraf bekeken vermoeden we dat de zakken al in de gepijlde route naar de rivier lagen. Eerst boven verkend (waar ev. touw hangen voor rondgang via rivier) en ook even gaan kijken naar het begin van de uitklim naar de derde uitgang. Dan via gepijlde route vlot de route langs rivier en Bénitier gedaan (niet altijd simpel). Het ganse parcours, ook de bénitier, waren droog. Nadien te voet naar Rochefort, voor onze traditionele R8.

 

 

Andere activiteiten:

04 – 05 maa 2023Jongerenweekend: sfeerbeelden ’s avonds op facebook.
22-23 apr 2023Jongerenweekend Parcours technique spéléo de Barchon
23-24 sept ’23Jongerenweekend: Op zondag met enkele jongeren de Four-à-Chaux gedaan tot in de Beaumont. Ze hebben er ook even mogen afdalen en stijgen op touw. (Nog geen touwtechniekenkennis, en toch deden ze het)
30 sep 2023Grotten met TRT (o.a. duikers): Haquin. Vlot verlopen.
18-19 novJongerenweekend
25-26 nov Brevet B 3de W.E.
10 feb 2024Grotten met Bergstijgers

Contact:
Voorzitter:   S Peeters
Secretaris:   B Beets (Paal Beringen)
Webmaster: F Vervoort (Hulshout)

Links:
Oude website SKO

KSL – Klim en Speleo Lommel (blog)
VVS – Verbond van Vlaamse Speleologen
Speleo Kempen ( Agenda )
Bergstijgers Kempen

Contactformulier.